Broderede knapper

At lave broderede knapper opstod som en idé og som et experiment. Det var ikke meningen jeg skulle noget med det, andet end at føre en idé ud i livet.
 
38 mm er et lille område at brodere på, og jeg har taget mig selv i at lave mindre og mindre ting, så det nu er miniature, noget jeg befinder mig rigtig godt med. Hvor meget broderi kan laves på så lille et område og hvordan gøres overfladen spændende og levende?

Først og fremmest bruger jeg et hav af forskellig tråd, jeg skelner ikke mellem hvad der er broderegarn eller ikke broderegarn. Silke, bast, tyndt lædersnor, strikkegarn, syntetiske garner/snore og selvfølgelig alle de almindelige broderegarner. Alt tråd/garn kan sættes sammen, uld og metaltråd er en af mine favoritsammensætninger da det giver liv til overfladen med den matte tråd sammen med det skinnende.

Farverne er et kapitel for sig, indimellem bruger jeg et farvehjul som hjælp til at finde 2-3 farver der klæder hinanden og som i det færdige resultat fremstår som et hele. Oftest lader jeg dog intuitionen råde. I det hele taget arbejder jeg ret følelsesmæssigt, dog med en vis struktur og fra et indre mønsterunivers.

Jeg bruger alle slags stof, især er jeg glad for gamle duge gerne melerede så stoffet kan indgå i knappen som et mønster. Det er lidt af en udfordring at bruge mønstrede eller melerede stoffer til broderiet for det betyder at det hele skal gå op i en højere enhed, men det gør det bare mere spændende at arbejde med. Jeg går meget i genbrugsbutikker og finder der spændende stoffer, tørklæder, forklæder, duge, stofrester o.s.v. også broderigarn kan man være heldig at finde og lige pludselig er det så en genbrugsknap :-)   Men...  silke, lækre uldstoffer og fint hørlinned samt stoffer fra patchwork forretninger skal der også være plads til og det giver en særlig tilfredsstillelse at starte en knap på et stykke silke og brodere med silkegarn. Knaphulssilke kan købes der hvor jeg får knapperne slået, de har et stort udvalg af farver www.citysycenter.dk

Arbejdet med knapperne er som at lave små mandalaer. Der er fordybelse, harmoni, tålmodighed, udfordring og hvem skulle nu tro at de ting kunne være til stede i tilblivelsen af en lille knap, men det er de - og tak for det, så lærer jeg noget om det store i det små.

Der er flere der har spurgt mig om jeg underviser. Det har jeg ikke gjort indtil videre og har ikke aktuelle planer om det, men jeg kan anbefale et broderikursus hos Karen Marie Dehn, www.karenmarie.nu
  Hun er håndarbejdslærer og laver sjovt og nutidigt broderi, blandt andet. Det interessante ved broderi er, at man ikke skal kunne ret mange broderisting før man kan lave de mest fantastiske ting og det er ikke svært at lære, men det tager tid. Hos Karen Marie kan du få masser af inspiration.
 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Sisisol | Svar 13.08.2014 19.36

Impresionante me gustaría si pudieras enviarme instrucciones para realizar estos trabajos tan espectaculares o decirme si tienes un paso a paso de la técnica

Pernille Saabye | Svar 21.04.2014 19.20

Hej, sikken nogle smukke knapper. Er det muligt at købe dem nogle steder eller lave en bestilling ?
Mvh
Pernille Saabye

Irene Andreassen 30.04.2014 12.15

Kære Pernille.
Tak for din kommentar. Ja det er smukke ting.
Hvad er du eventuelt interesseret i at købe.
?
Du kan skrive til mig på ica@nal-net.dk
Vh. Irene

Olga | Svar 02.10.2013 11.12

Fantastisk ide. Det må jeg da kunne overkomme, nu da jeg har rundet de 80 godt og vel, men stadig har lidt skabertrang i mig. Du har også en fan i mig.

Jorid Julie Bratli | Svar 20.09.2013 13.02

Flotte knapper

Irene Andreassen 26.09.2013 18.26

Tak for det.

Susi Frastein | Svar 05.01.2013 10.49

Hvor er det nogle fantastiske broderede knapper. Strålende, smukke, sjove og meget inspirerende for en brodeuse. Jeg er vildt imponeret.

Irene Andreassen 26.09.2013 18.24

Tak for den flotte kommentar. På min søsters vegne.

birthine | Svar 24.09.2011 20.13

Tak Marthe for ordene det er dejligt at få en fan mere

Marthe | Svar 22.09.2011 12.36

Hej Birthine.
Du har fået endnu en stor fan; hvor er det helt unikt og fantastisk broderi du skaber. Sig gerne til, hvis vi får mulighed for at købe af dig.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.10 | 06:50

Hej

Har du stadig knapper til salg (eller har din søster) Hvad koster de? Laver hun andet i keramik? Mvh Tanja

...
22.11 | 11:52

Kære Lene Fuglsang.
Tak for din mail.
Det er min søster der har lavet knapperne.
Jeg har dog nogle knapper så du kan sagtens købe nogle.
Venlig hilsen
Irene

...
20.11 | 13:10

Sælger du dine smukke knapper

...
12.09 | 00:58

Den er ikke specielt køn

...
Du kan lide denne side